İLKÖĞRETİM HAFTASI KUTLANDI

Okulumuzda ilköğretim haftası kutlandı.

Başlayan 2016-2017 eğitim öğretim yılı dolayısıyla iilçemizde kutlanan ilköğtetim haftası kutlamalarına okulumuz olarak ev sahipliği yaptık.

Programda konuşma yaparak tüm eğitim camiasının ve öğrencilerin yeni eğitim yılını kutlayan İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Davu, yaz tatilinin ardından okula başlamanın heyecanını tüm öğrenci ve öğretmenlerle birlikte yaşadıklarını belirterek, kendilerine emanet edilen geleceğin teminatı olan çocukları, kendi yavruları olarak kabul ettiklerini ve onları vatanını, milletini seven; manevi değerlerine bağlı bireyler olarak yetiştirmek için çalışacaklarını ifade etti.

Okul Müdürü Ferhat Kurt ise, eğitime değer vermek, eğitimi olmazsa olmazların içine almak, çağdaş toplum olmanın en temel ve en vazgeçilmez unsurlarından biri olduğuna değinerek; “Bunu başarabilen toplumlar, toplumsal kalkınmayı çağdaşları olan toplumlara göre daha önce başarabilmiş toplumlardır. Bunu başaramayan toplumların kaderi ise geri kalmışlığın kalın çizgileri içinde kalmak olmuştur" dedi.

Ardından okul öğrencileri ilköğretim haftası konulu çeşitli şiirler seslendirdi. Tören üst sınıf öğrencilerinin okula yeni başlayan birinci sınıf öğrencilerine çiçeklerle ‘hoş geldiniz’ diye karşılamaları sonrasında sona erdi.